Becutan

Becutan

Доследноста во одржувањето на врвниот квалитет е најсилната гаранција, довербата во брендот „Becutan“ од 1978 година да се пренесува од генерација на генерација. Тоа е нашиот најцврст темел за долгогодишна традиција. На почетокот, со само 5 производи за хигиена на детска кожа, а денес портфолиото на „Becutan“ содржи над 26 основни типови производи со близу 50 различни форми на пакувања, чии формулации се работени во блиска соработка со медицински експерти. Името настанува како синергија од два збора: BEBE + CUTIS (lat. површински слој на кожата).

Со повеќе од 200 милиони продадени парчиња производи, „Becutan“ е синоним за традиција, постојан квалитет, доверба и лојалност. Како изграден бренд и во меѓународни рамки, „Becutan“ е присутен во повеќе од 10 пазари во светот.

Сите производи се клинички и дерматолошки тестерани и развиени во соработка со педијатри и дерматолози. Изработени се од врвни суровини со потврден квалитет кои соодветствува со Европските директиви за квалитетен производ наменет за нега на детската кожа. Производствениот процес е подложен на константна проверка на влезните материјали и готовиот производ, и се одвива во согласност со GMP - стандардите (Good Manifacturing Practice) стандарди на добра производствена практика, највисоки во оваа индустрија. Носечки сегмент на портфолиото се производите наменети за нега и заштита на бебешката и детска кожа со исклучително благи формулации изработени по уникатни рецептури, сигурни за употреба уште од првиот ден по раѓањето.

Досега се продадени повеќе од 200.000.000 производи и се бележи постојан тренд на пораст на продажбите. Лидер во колекцијата е детскиот крем со продадени над 45.000.000 парчиња.

Она што еден бренд го прави вистински јак е неговата колективна перцепција, а брендот Becutan на повеќето пазари каде што се пласира е перцепиран како домашен бренд, што укажува на силната врска со крајниот купувач, секако градена низ децениите.

 

На социјалните медиуми

 

Becutan колекцијата содржи:
 • Becutan шампон за деца 200 ml, 400ml
 • Becutan шампон за деца со камилица 200 ml
 • Becutan шампон за деца со екстракт од овес и д-пантенол 200 ml
 • Becutan пенливо средство за капење со камилица 200 ml
 • Becutan пенливо средство за капење 200 ml; 400ml
 • Becutan пенливо средство за капење со екстракт од овес и д-пантенол 200 ml
 • Becutan шампон и пенливо срeдство за капење 2 во 1, 200ml, 400ml
 • Becutan маслено средство за капење 150ml
 • Becutan пена за миење рачиња и лице 250ml
 • Becutan хидратантно млеко за тело 200 ml; 400ml
 • Becutan масло за нега на детска кожа 200 ml
 • Becutan крем за деца 50 ml , 75 ml ,100 ml, 150 ml
 • Becutan детскa витаминскa маст 50ml, 100 ml ,200 ml
 • Becutan детски хидратантен крем 200ml
 • Becutan детски бадемов крем 100ml
 • Becutan маст со рибино масло 25ml
 • Becutan масло со лаванда 200ml
 • Becutan заштитен детски крем со цинк оксид 75 ml
 • Becutan пудра за деца 100 g
 • Becutan детски сапун 90g
 • Becutan детски сапун со камилица 90g
 • Becutan детски сапун со бадемово масло и екстракт од овес 90g
 • Becutan детски сапун со екстракт од лаванда 90g
 • Becutan детска паста за заби 50ml
 • Becutan влажни марамчиња со камилица 20/1, 26/1, 72/1, 2x64/1
 • Becutan влажни марамчиња за чувствителна кожа 45/1
 • Becutan влажни тоалетни марамчиња од биоразградлива хартија 48/1
 • Becutan бебешки пелени
 • Becutan подлоги за повивање 10/1
 • Becutan колекција за сончање за деца (крем за сончање СПФ 50 75ml, млеко за сончање СПФ 30 150ml, лосион за сончање СПФ 20 135ml, млеко по сончање 150ml)
 • Becutan спреј против убоди од инсекти 100ml
 • Becutan гел со разладувачки ефект 50ml
 • Becutan чаеви за доенчиња и мали деца
 • Becutan детски филтер чаеви
 • Becutan електролити
 • Becutan тоалетна вода за деца 50ml
 • Becutan течни детергенти и омекнувач 1l
 • Becutan бебешки стапчиња за уши