Пребарување
БЛОКМАКС Гел
 • гел

  Состав

  1 g БлокМакс гел содржи 50 mg ибупрофен

  Фармацевтска форма

  Гел

  Дејство

  Гелот БлокМакс како активна супстанца содржи ибупрофен, кој спаѓа во групата на нестероидни антиинфламаторни лекови (НСАИЛ). Ибупрофенот ја ублажува болката и ги намалува воспалението и отекувањето.

  Индикации

  Гелот БлокМакс се употребува како локална симптоматска терапија за ублажување на:

  • ревматски и мускулни болки,
  • болки во грбот,
  • болки и отекувања предизвикани од исчашувања, истегнувања и од спортски повреди,
  • болки при невралгија,
  • болки при благи до умерени артритични состојби.

   

  Пакување

  Картонската кутија содржи 1 туба со 50 g гел и упатство за пациентот.

  Регулаторен статус

  ОТЦ (без рецепт).