Becutan спреј против убоди од инсекти 100ml

Спреј Becutan против убоди од инсекти

100ml

Спрејот Becutan против убоди од инсекти во својот состав содржи активна компонента која ги одбива инсектите, односно ги спречува да се приближат до кожата на човекот, а со тоа ги спречува убодите.

Заштитата од убодите на инсектите трае подолго време, од 4-6 часа. Производот во својот состав содржи и екстракт од алое вера, сертифициран со ECOCERT-стандард за природна и за органска козметика, што подразбира дека растението е одгледувано во контролирани услови и гарантира сигурност за крајното дејство на оваа состојка. Екстрактот од алое вера ѝ дава влажност и мекост на кожата, па по употребата таа останува нежна и мека.

Спрејот против убоди од инсекти Becutan се употребува на тој начин што рамномерно се распрскува на изложените делови на кожата, избегнувајќи ги местата околу очите и устата. Постапката се повторува по потреба, приближно на 4-6 часа. По нанесувањето спрејот не остава масни дамки на облеката.