MULTI ESSENCE ИМУНО

MULTI ESSENCE ИМУНО

Состав

Една ќесичка MULTI ESSENCE Имуно содржи 500 mg Витамин Ц, 15 mg Цинк, 100 μg Селен, 10 μg (400 IU) Витамин Д, 9 μg Витамин Б12.

Фармацевтска форма

Микрогранулите за директна примена, со вкус на лимон

Дејство

Микрогранулите за директна примена MULTI ESSENCE ИМУНО го обезбедуваат потребното количество витамини и минерали, со цел да се задоволат зголемените потреби на организмот.

УПОТРЕБА
  • Витаминот Ц, витаминот Б12, витаминот Д, цинкот и селенот придонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем.
  • Витаминот Ц, цинкот и селенот придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес.
  • Витаминот Ц и витаминот Б12 придонесуваат за нормален метаболизам на енергија.
  • Витаминот Ц и витаминот Б12 придонесуваат за намалување на заморот и на исцрпеноста.
ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА ПРИМЕНА

Еднаш дневно, по една кесичка. Треба да се растопи директно во устата.

ПАКУВАЊЕ

Картонската кутија содржи 20 кесички и упатство за употреба.

Регулаторен статус

Додаток во исхрана