АЛКАКАПС Omega 3

АЛКАКАПС Omega 3

Состав

Една капсула содржи 500 mg пречистено рибино масло кое содржи 275 mg (55%) етил естри на полинезаситени масни киселини EPA и DHA.

Фармацевтска форма

меки желатински капсули

Употреба
  • За кардиоваскуларна превенција по прележан миокарден инфаркт;
  • При зголемено ниво на триглицериди и холестерол во крвта;
  • При зголемен крвен притисок;
  • При деменција, намалена концентрација и губиток на помнењето, при депресија и Алцхајмерова болест;
  • При макуларна дегенерација;
  • За подобрување на имунолошкиот статус.
Пакување

60 меки желатински капсули во блистер, во кутија

Регулаторeн статус

АЛКАКАПС Омега 3 е додаток во исхраната кој помага за одржување на срцето и на крвните садови.

www.alkakaps.com.mk