Пребарување
АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД
 • таблета за џвакање (40mg )

  АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД® 40mg за деца

  Состав

  Една таблета содржи 40 mg природен витамин Ц (во форма на прашок од ацерола).

  Фармацевтска форма

  Таблети за џвакање.

  Дејство

  Ацерола Алкалоид е диететски додаток во секојдневната исхрана. Витаминот Ц е есенцијален витамин којшто е растворлив во вода.

  Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем во текот на интензивни физички вежби и по нив. Витаминот Ц придонесува за нормално создавање колаген, при што се овозможува нормално функционирање на крвните садови, кожата, коските, ’рскавицата, забите и на непцата. Тој придонесува за нормален метаболизам за создавање енергија, придонесува за нормално функционирање на нервниот систем и за нормално психолошко функционирање. Витаминот Ц придонесува за намалување на заморот и на исцрпеноста.

  Витаминот Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

  Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железо.

  Употреба

  Таблетите Ацерола Алкалоид се користат при состојби во коишто е зголемена потребата за витамин Ц.

  Деца до 6 години: Препорачана дневна доза е 1 таблета (40 mg).

  Пакување

  Таблетите Ацерола Алкалоид се спакувани во блистери (OPA/ALU/PVC).

  Секој блистер содржи 6 таблети за џвакање.

  Картонската кутија содржи 30 таблети за џвакање (5 блистери) и упатство за употреба.

  Регулаторен статус

  Додаток во исхраната.

 • таблета за џвакање (180mg )

  АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД® 180 mg

  Состав

  Една таблета содржи 180 mg витамин Ц.

  АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД содржи природен витамин Ц добиен од ацерола, цреша од Барбадос.

  Фармацевтска форма

  Таблети за џвакање.

  Дејство

  Ацерола Алкалоид е диететски додаток во секојдневната исхрана. Витаминот Ц е есенцијален витамин којшто е растворлив во вода.

  Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем во текот на интензивни физички вежби и по нив. Витаминот Ц придонесува за нормално создавање колаген, при што се овозможува нормално функционирање на крвните садови, кожата, коските, ’рскавицата, забите и на непцата. Тој придонесува за нормален метаболизам за создавање енергија, придонесува за нормално функционирање на нервниот систем и за нормално психолошко функционирање. Витаминот Ц придонесува за намалување на заморот и на исцрпеноста.

  Витаминот Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

  Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железо.

  Употреба

  Таблетите Ацерола Алкалоид се користат при состојби во коишто е зголемена потребата за витамин Ц.

  Возрасни и деца над 14-годишна возраст: Препорачана дневна доза е 1 таблета (180 mg).

  Пакување

  Таблетите Ацерола Алкалоид се спакувани во блистери (OPA/ALU/PVC).

  Секој блистер содржи 6 таблети за џвакање.

  Картонската кутија содржи 30 таблети за џвакање (5 блистери) и упатство за употреба.

  Регулаторен статус

  Додаток во исхраната.

 • таблета за џвакање (500mg )

  АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД® 500mg

  Состав

  Една таблета содржи 500 mg природен витамин Ц добиен од ацерола, цреша од Барбадос.

  Фармацевтска форма

  Таблети за џвакање.

  Дејство

  Ацерола Алкалоид е диететски додаток во секојдневната исхрана. Витаминот Ц е есенцијален витамин којшто е растворлив во вода.

  Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем во текот на интензивни физички вежби и по нив. Витаминот Ц придонесува за нормално создавање колаген, при што се овозможува нормално функционирање на крвните садови, кожата, коските, ’рскавицата, забите и на непцата. Тој придонесува за нормален метаболизам за создавање енергија, придонесува за нормално функционирање на нервниот систем и за нормално психолошко функционирање. Витаминот Ц придонесува за намалување на заморот и на исцрпеноста.

  Витаминот Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

  Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железо.

  Употреба

  Таблетите Ацерола Алкалоид се користат при состојби во коишто е зголемена потребата за витамин Ц.

  Возрасни:1 таблета на ден.

  Пакување

  Таблетите Ацерола Алкалоид се спакувани во блистери (OPA/ALU/PVC).

  Секој блистер содржи 6 таблети за џвакање.

  Картонската кутија содржи 30 таблети за џвакање (5 блистери) и упатство за употреба.

  Регулаторен статус

  Додаток во исхраната.