Becutan заштитен детски крем со цинк оксид 50 ml

Заштитен детски крем Becutan со цинк оксид
50 ml

Заштитен детски крем со цинк оксид 75 млГо помага заздравувањето на оштетените делови од бебешката кожа, пред сé, на деловите каде што може да се јави пеленски дерматитис, како последица од допирот на нежната кожа со влагата и со нечистотиите од пелената. Клинички е докажано дека овој препарат ја смирува иритираната и воспалена бебешка кожа и дека може да се применува уште од првиот ден по раѓањето.
Кремот во својот состав содржи:

  • екстракт од алое вера кој ја одржува нормалната влажност и ја смирува кожата;
  • Де-пантенол кој ја регулира влажноста и ја штити кожата од негативните влијанија на околината, како што се влагата и нечистотиите од пелената;
  • цинк оксид кој создава тенок заштитен слој, што ја одржува површината на кожата сува, а истовремено ги спречува и ги смирува црвенилото, исипот и иритацијата кај надразнетата кожа. Дејствува и како антиоксиданс.