Zhivko Mukaetov, CEO of Alkaloid AD Skopje, panelist at the Second Annual International Conference "Skopje Economic and Finance Forum - SEFF" held by the Ministry of Finance
  "If 20% of people left the region, it means at least 20% less talent and skills, 20% less creative potential, and at the end of the day 20% less traditional consumers", Mr. Mukaetov pointed out at the Forum.
   NEW CHESS CENTRE OPENED BY ALKALOID

   In appreciation of the importance of chess in young children’s development, Alkaloid AD Skopje has equipped a new, modern corner for chess education and tournaments for children as young as 7. The Centre, located in the heart of Skopje, consists of two classrooms where the strongest Macedonian Grandmasters will work with the little ones in groups of up to 20 children.

    Representatives of the American Council of Young Political Leaders – ACYPL visit “Alkaloid”


     THE GERMAN AMBASSADOR PAID A WORKING VISIT TO “ALKALOID“

     A delegation of the German Embassy in Skopje, led by Her Excellency, Ambassador Anke Holstein, paid a working visit to "Alkaloid".

      ALKALOID OPENS NEW WAREHOUSING FACILITY WORTH €1,3 MILLION
      The new pharmaceutical raw materials and primary packaging warehouse, built during the past fifteen months, is part of PC Pharmaceuticals’ 20-year investment and development plan, implemented intensively even in times of crisis.
       World Blood Donor day marked at Alkaloid with big blood donating activity

       With an organized blood donation event on the occasion of June 14, World Blood Donor Day, Alkaloid continued its five decades long tradition of blood donating activities with the employees of the company.

        Zhivko Mukaetov, CEO of Alkaloid AD Skopje, panelist at the Second Annual International Conference "Skopje Economic and Finance Forum - SEFF" held by the Ministry of Finance
        "If 20% of people left the region, it means at least 20% less talent and skills, 20% less creative potential, and at the end of the day 20% less traditional consumers", Mr. Mukaetov pointed out at the Forum.
         NEW CHESS CENTRE OPENED BY ALKALOID

         In appreciation of the importance of chess in young children’s development, Alkaloid AD Skopje has equipped a new, modern corner for chess education and tournaments for children as young as 7. The Centre, located in the heart of Skopje, consists of two classrooms where the strongest Macedonian Grandmasters will work with the little ones in groups of up to 20 children.

         DATA ON SHARES


         ALK
         arrow

         Data on shares

         Price *

         15771.98

         Change *

         -2.95%

         Source mse.mk *10 minutes delay on result

         NEWS


         Donate clothes - share kindness!

         Read More

         NEW CHESS CENTRE OPENED BY ALKALOID

         Read More

         Alkaloid AD Skopje Registers New Company in Romania

         Read More

         World Blood Donor day marked at Alkaloid with big blood donating activity

         Read More

         Products

         PHARMACEUTICAL

         People build high - so that they can see farther People build together - so that they can be closer People build solid - so that they can feel safer We build so that people can have Better health because... THE HEALTH IS ABOVE ALL!

         Follow us

         Како индустрија која има директно влијание врз здравјето на луѓето, фармацевтската индустрија е строго регулирана и сите стандарди се поставени со највисоки граници. Амбалажата, како составен дел од еден фармацевтски производ, со примарна функција да ги заштити лекот и неговите својства, а воедно и да го информира крајниот корисник (пациентот), не е исклучок од тие врвни стандарди. За таа цел, во „Алкалоид“ формиравме и посебен сектор кој е целосно посветен на зголемување на квалитетот и на оптимизирање на функционалноста на секундарната и на терциерната амбалажа на нашите производи. Врвниот квалитет го достигнуваме преку воведување нови стандарди, методи и иновации, кои директно влијаат врз подобрувањето на сиот синџир за снабдување. #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСe

         ...

         Visit us
         Институтот за истражување и развој при „Алкалоид“ АД изминатата година беше опремен со нов високорезолуциски масен спекторметар (HRMS). Масениот спектрометар од типот Orbitrab Exploris 120, кој е еден од најновите генерации на масени спектрометри достапни на пазарот, овозможува висока селективност и чувствителност, која е тестирана и до 0,1 ng/mL. Оваа техника има особена примена за детекција на соединенија кои се наоѓаат во ултраниски концентрациски подрачја, a нивната контрола и детекција во фармацевтските производи е од особена важност. За напредок во процесот на развој на методите, покрај со HRMS, Институтот за истражување и развој се опреми и со 2D ултрависокоефикасен течен хроматограф (UHPLC) со heart-cut технологија. Со примената на ваквите современи техники, Институтот за истражување и развој при „Алкалоид“ АД во изминатите месеци го заслужи своето место меѓу првите лаборатории во Северна Македонија каде што успешно се изведува квантификација со високорезолуциска масена спектрометрија. Здравјето пред сè! #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе

         ...

         Visit us
         Под мотото „Фармацијата обединета за поздрав свет“, денеска го одбележуваме Светскиот ден на фармацевтите. Зад секоја насмевка во аптеките, зад работното биро за иновации или, пак, во локалната болница стојат храбри и посветени луѓе, кои вложиле дел од себе за да му помогнат на светот. Возвратете им со насмевка! Честит Светски ден на фармацевтите! #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСe #WPD2022

         ...

         Visit us
         Денеска и официјално се збогуваме со летото. Пред нас се променливи есенски денови, кои лесно можат да го стават нашиот имунитет на тест. Затоа, секогаш имајте ги при рака ќесичките MULTI ESSENCE имуно, за да го обезбедите потребното количество витамини и минерали и за да ги задоволите зголемените дневни потреби на организмот. Витамин Ц, витамин Б12, витамин Д, цинк и селен за здрави и среќни денови. Прочитајте повеќе за целиот асортиман на MULTI ESSENCE на: https://bit.ly/3B2ysTj #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе #MultiEssence

         ...

         Visit us

         Page specially developed for Health Care Professionals

         A specialized website that is targeted at health care professionals. Visit us and find interesting and useful content, enrich your knowledge, and find out how the information and tools offered can help you in your day-to-day care patients.