28 септ. 2022 г.

Донирај облека – сподели добрина!

Во духот на компаниските вредности, „Алкалоид“ организира нова хуманитарна акција во соработка со Црвениот крст.


Преку оваа акција вработените во компанијата кои имаат облека која не им е потребна, а која е употреблива и во добра состојба, можат да ја донираат на наменските пунктови во рамките на сите локалитети на „Алкалоид“ АД Скопје, во периодот од 19 до 30 септември 2022 година. 


На самиот почеток на оваа хуманитарна акција алкалоидовци изразија силна волја и безрезервно се вклучија со свои придонеси во неа. 


Во контејнерите за донирање облека на Црвениот крст, лоцирани на територијата на Град Скопје и низ неколку општински организации, во текот на една година се собираат повеќе од 4 тони облека, кои најпрвин се селектират, а потоа се дистрибуираат до крајните корисници (институции, семејства и поединци). Овие донации годишно им помагаат на повеќе од 1000 лица со социјален ризик кои се обратиле за помош. 


„Донирај облека – сподели добрина“ е уште една во низата соработки меѓу „Алкалоид“ и Црвениот крст, кои со години наназад резултираат со голем хуманитарен ефект во интерес на оние на кои им е најпотребна помош, вреднувајќи ги хуманоста, човечката солидарност и општествената одговорност пред сѐ!