Генералниот директор на „Алкалоид“ панелист на „Трансформација 28“

  Генералниот директор и Претседател на Управниот одбор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, беше говорник на панел-дискусијата насловена „Градење на здраво и безбедно општество и потребата од ефикасно мобилизирање на ресурси за одговор на современите хуманитарни предизвици“, во рамките на настанот насловен „Трансформација 28“, во организација на „Црвен крст на РСМ“.

   ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО


   „Децата се нашата иднина! Секое дете има право на топол дом, грижа и љубов! Секое дете е и наша грижа!“ – моќни пораки спрема заедницата и силни причини за синергија, кои во целост ги препознаваат и ги почитуваат обете организации.

    Реализирани повеќе заеднички хуманитарни активности на „Алкалоид“ АД Скопје и на Црвен крст на Град Скопје

    Одлучноста на компанијата и подготвеноста на сите вработени да им помогнат на оние на кои им е најпотребно се најголема потврда за улогата на „Алкалоид“ како општествено одговорна компанија.

     Живко Мукаетов избран за нов член на Одборот на директори на Американската стопанска комора

     На овогодишното Генерално собрание на Американската стопанска комора (AmCham), Генералниот директор и Претседател на УО на „Алкалоид“ АД Скопје, Живко Мукаетов, е избран за нов член на Одборот на директори.

      ИНТЕРВЈУ Живко Мукаетов Претседател на Управен одбор и Генерален директор на „Алкалоид“ АД Скопје за Топ 100 извозници

      Годинава ќе ја завршиме со извоз од 180 милиони евра.

      Планираме силен раст на извозот на европските пазари

       „Алкалоид“ две децении дел од најреномираниот глобален фармацевтски собир CPhI

       Тимот на „Алкалоид“, кој годинава броеше околу 30 професионалци од различни организациски сектори на компанијата, во текот на трите работни денови оствари повеќе од 400 деловни средби со партнери, добавувачи и со нови потенцијални соработници на компанијата

        Делегација на романската Амбасада во посета на АЛКАЛОИД


        Делегација на романската Амбасада во Скопје, предводена од Aмбасадорката Н.Е. Адела Моника Аксинте, оствари работна посета на АЛКАЛОИД АД Скопје.

         Генералниот директор на „Алкалоид“ панелист на „Трансформација 28“

         Генералниот директор и Претседател на Управниот одбор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, беше говорник на панел-дискусијата насловена „Градење на здраво и безбедно општество и потребата од ефикасно мобилизирање на ресурси за одговор на современите хуманитарни предизвици“, во рамките на настанот насловен „Трансформација 28“, во организација на „Црвен крст на РСМ“.

          ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО


          „Децата се нашата иднина! Секое дете има право на топол дом, грижа и љубов! Секое дете е и наша грижа!“ – моќни пораки спрема заедницата и силни причини за синергија, кои во целост ги препознаваат и ги почитуваат обете организации.

          ПОДАТОЦИ ЗА АКЦИИТЕ


          АЛК
          arrow

          Податоци за акциите

          Цена *

          18350

          Промена *

          0.09%

          Извор: mse.mk *10 минути задоцнување на резултатите

          ВЕСТИ


          АЛКАЛОИД – резултати од работењето за периодот јануари – септември 2023 година

          Прочитај повеќе

          Алкалоид доби признание за компанија со најдобро имплементиран систем за безбедност и здравје при работа за 2023 година

          Прочитај повеќе

          Во просториите на „Алкалоид“ АД Скопје на локалитетот во Автокоманда официјално почна со работа Конзулатот на Кралството Норвешка

          Прочитај повеќе

          Со нова крводарителска акција „Алкалоид“ го одбележа 14 јуни – Светскиот ден на крводарителството

          Прочитај повеќе

          Производи

          ФАРМАЦИЈА

          Луѓето градат високо - за да можат да гледаат подалеку.
          Луѓето градат заедно - за да можат да бидат поблиски.
          Луѓето градат цврсто - за да можат да се чувствуваат. побезбедно. Ние градиме за луѓето да имаат подобро здравје бидејќи ... ЗДРАВЈЕТО Е ПРЕД СЀ !

          СЛЕДЕТЕ НÈ

          Преку Програмата за млади таленти имавме привилегија да бидеме домаќини на околу 30 студенти од Фармацевтскиот факултет, од Институтот за хемија, како и од Технолошко-металуршкиот факултет при УКИМ Скопје. Нашите специјалисти од Одделот за патенти и ексклузивност на податоци во Тренинг-центарот го споделија своето знаење од областа на видови патенти во фармацијата, основи за пребарување патентни документи со различни алатки за патентни пребарувања, изработка на стратегија за патентни пребарувања, читање и анализа на патенти. Ова предавање беше значајно за студентите да добијат суштинско знаење во областа на патентите во фармација. Нашата срдечна благодарност ја упатуваме до вклучените образовни институции кои ни се долгогодишни партнери во оваа програма за нивната вредна соработка во овој едукативен проект. Продолжуваме да вложуваме и да ги вреднуваме новите надежи, кои, без сомнеж, ги очекува плоден професионален пат. #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе #МладиТаленти

          ...

          Посетете нè
          Изразуваме длабоко сочувство за прерано згаснатиот живот на Вања. Во овие тешки моменти нашите мисли се со нејзините најблиски.

          ...

          Посетете нè
          Во годината кога брендот „Бекутан“ го слави својот 45-годишен јубилеј започна стратешката соработка со СОС Детско село – организација која во моментов води грижа за близу 500 деца и младинци во земјава кои се без родителска грижа или се во ризик да ги изгубат своите родители. Во декември 2022 година една од куќите на СОС Детско село, на локалитетот во населба Ченто, беше именувана во „Бекутан куќа“, за која компанијата стана клучен помагател и главен поддржувач, притоа градејќи искрени релации меѓу згрижувачкото семејство и вработените во „Алкалоид“ АД Скопје. Во рамките на јубилејниот проект, компанијата издвои преку 2 милиони денари наменети за секојдневно непречено функционирање на Куќата и на активностите поврзани со работењето на организацијата и на негувателите. Прочитајте повеќе на: https://bit.ly/46JQ6Yy #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе

          ...

          Посетете нè
          Нашата ESG-стратегија го одразува начинот на кој ние управуваме и ги решаваме прашањата поврзани со животната средина и со општествената одговорност, но, исто така, носи и една нова додадена вредност за нашата компанија. При изработката на ESG-стратегијата и на ESG-целите на АЛКАЛОИД АД Скопје беа земени предвид целите за одржлив развој (Sustainable Development Goals – SDGs) на Обединетите нации. Ги идентификувавме приоритетните цели, односно онаму каде што имаме можност да направиме позитивни промени и да придонесеме со нашите активности за подобра иднина. Секој од нас може да придонесе и да учествува во позитивните примери и промени на нашите секојдневни активности и со тоа да придонесе за подобра иднина. Нашето здравје и здравата животна средина се пред сè! #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе #ESG

          ...

          Посетете нè

          Страница специјално развиена за здравствени професионалци

          Посетете не и пронајдете интересни и корисни содржини, збогатете ги своите знаења, и дознајте како понудените информации и алатки можат да ви помогнат во вашата секојдневна грижа за пациентите.