MULTI ESSENCE Магнезиум 400 + Б комплекс

Состав

Една кесичка содржи 400 mg магнезиум и Б-витамини.


Фармацевтска форма

Микрогранули за директна примена.


Дејство

Микрогранулите за директна примена MULTI ESSENCE Магнезиум 400 + Б комплекс ја обезбедуваат потребната количина магнезиум заедно со останатите Б-витамини, со цел да се задоволат зголемените потреби на организмот:

  • Магнезиумот придонесува за нормална функција на нервниот систем, нормална мускулна функција, намалување на заморот и на исцрпеноста, нормален електролитен баланс, нормална синтеза на протеини и за нормална психолошка функција. Магнезиумот има улога во процесот на делбата на клетките.
  • Витаминот Б₁ придонесува за нормална функција на нервниот систем, нормална психолошка функција и за нормална функција на срцето.
  • Витаминот Б₂ придонесува за нормален метаболизам, создавање енергија, нормална функција на нервниот систем и за заштита на клетките од оксидација.
  • Витаминот Б₆ придонесува за нормален метаболизам, создавање енергија, нормална функција на нервниот и на имунолошкиот систем, нормална психолошка функција, нормален метаболизам на протеините и на гликогенот и за намалување на заморот и на исцрпеноста.
  • Витаминот Б₁₂ придонесува за нормална психолошка функција и за намалување на заморот и на исцрпеноста. Витаминот Б₁₂ има улога во процесот на делбата на клетките.


Употреба

Препорачана дневна доза:

Возрасни: еднаш дневно, содржината на кесичката да се растопи дирекно во уста.


Пакување

Картонската кутија содржи 20 кесички и упатство за употреба.


Регулаторен статус

Додаток во исхраната.


Мерки на претпазливост

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Производот не треба да се употребува како замена за разновидна исхрана.

Да се чува надвор од дофат на мали деца!

Картонската кутија содржи 20 кесички и упатство за употреба

MULTI ESSENCE Магнезиум 400 + Б комплекс