Генералниот директор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, панелист на Втората годишна меѓународна конференција на Министерството за финансии „Скопски економски и финансиски форум – СЕФФ“
  „Ако 20 % од луѓето го напуштиле регионот, тоа значи барем 20 % помалку таленти и вештини, 20 % помалку креативен потенцијал, а на крајот на денот и 20 % помалку традиционални потрошувачи“, истакна Мукаетов на Форумот.
   „АЛКАЛОИД“ ОТВОРИ НОВ ШАХОВСКИ ДОМ

   Ценејќи го значењето на шахот во развојот на најмладите, „Алкалоид“ АД Скопје опреми ново, модерно катче наменето за шаховска едукација и за турнири за младите почнувајќи од 7-годишна возраст. Станува збор за две училници во центарот на Скопје, каде што најсилните македонски велемајстори ќе работат со најмладите во групи до 20 ученици.

    Претставници на Американскиот совет на млади политички лидери во посета на „Алкалоид“


     ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА „АЛКАЛОИД"

     Делегација на Германската амбасада во Скопје, предводена од Нејзината екселенција, амбасадорката Анке Холштајн, оствари работна посета на „Алкалоид“.


      „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,3 МИЛИОНИ ЕВРА
      Новиот магацин за фармацевтски суровини и за примарна амбалажа, на чија изведба се работеше околу 15 месеци, е дел од дваесетгодишниот инвестициски план за развој на ПЦ Фармација, кој се реализира со интензивно темпо и во услови на криза.
       Масовна крводарителска акција во „Алкалоид“ по повод Светскиот ден на крводарителството

       Со масовен настан за крводарување по повод 14 јуни – Светскиот ден на крводарителството – „Алкалоид“ ја продолжува петдецениската традиција на организирање крводарителски акции со вработените во компанијата. 


        Генералниот директор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, панелист на Втората годишна меѓународна конференција на Министерството за финансии „Скопски економски и финансиски форум – СЕФФ“
        „Ако 20 % од луѓето го напуштиле регионот, тоа значи барем 20 % помалку таленти и вештини, 20 % помалку креативен потенцијал, а на крајот на денот и 20 % помалку традиционални потрошувачи“, истакна Мукаетов на Форумот.
         „АЛКАЛОИД“ ОТВОРИ НОВ ШАХОВСКИ ДОМ

         Ценејќи го значењето на шахот во развојот на најмладите, „Алкалоид“ АД Скопје опреми ново, модерно катче наменето за шаховска едукација и за турнири за младите почнувајќи од 7-годишна возраст. Станува збор за две училници во центарот на Скопје, каде што најсилните македонски велемајстори ќе работат со најмладите во групи до 20 ученици.

         ПОДАТОЦИ ЗА АКЦИИТЕ


         АЛК
         arrow

         Податоци за акциите

         Цена *

         16685.87

         Промена *

         -0.2%

         Извор: mse.mk *10 минути задоцнување на резултатите

         ВЕСТИ


         Донирај облека – сподели добрина!

         Прочитај повеќе

         „АЛКАЛОИД“ ОТВОРИ НОВ ШАХОВСКИ ДОМ

         Прочитај повеќе

         „Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија

         Прочитај повеќе

         Претставници на Американскиот совет на млади политички лидери во посета на „Алкалоид“

         Прочитај повеќе

         Производи

         ФАРМАЦИЈА

         Луѓето градат високо - за да можат да гледаат подалеку.
         Луѓето градат заедно - за да можат да бидат поблиски.
         Луѓето градат цврсто - за да можат да се чувствуваат. побезбедно. Ние градиме за луѓето да имаат подобро здравје бидејќи ... ЗДРАВЈЕТО Е ПРЕД СЀ !

         СЛЕДЕТЕ НÈ

         Како индустрија која има директно влијание врз здравјето на луѓето, фармацевтската индустрија е строго регулирана и сите стандарди се поставени со највисоки граници. Амбалажата, како составен дел од еден фармацевтски производ, со примарна функција да ги заштити лекот и неговите својства, а воедно и да го информира крајниот корисник (пациентот), не е исклучок од тие врвни стандарди. За таа цел, во „Алкалоид“ формиравме и посебен сектор кој е целосно посветен на зголемување на квалитетот и на оптимизирање на функционалноста на секундарната и на терциерната амбалажа на нашите производи. Врвниот квалитет го достигнуваме преку воведување нови стандарди, методи и иновации, кои директно влијаат врз подобрувањето на сиот синџир за снабдување. #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСe

         ...

         Посетете нè
         Институтот за истражување и развој при „Алкалоид“ АД изминатата година беше опремен со нов високорезолуциски масен спекторметар (HRMS). Масениот спектрометар од типот Orbitrab Exploris 120, кој е еден од најновите генерации на масени спектрометри достапни на пазарот, овозможува висока селективност и чувствителност, која е тестирана и до 0,1 ng/mL. Оваа техника има особена примена за детекција на соединенија кои се наоѓаат во ултраниски концентрациски подрачја, a нивната контрола и детекција во фармацевтските производи е од особена важност. За напредок во процесот на развој на методите, покрај со HRMS, Институтот за истражување и развој се опреми и со 2D ултрависокоефикасен течен хроматограф (UHPLC) со heart-cut технологија. Со примената на ваквите современи техники, Институтот за истражување и развој при „Алкалоид“ АД во изминатите месеци го заслужи своето место меѓу првите лаборатории во Северна Македонија каде што успешно се изведува квантификација со високорезолуциска масена спектрометрија. Здравјето пред сè! #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе

         ...

         Посетете нè
         Под мотото „Фармацијата обединета за поздрав свет“, денеска го одбележуваме Светскиот ден на фармацевтите. Зад секоја насмевка во аптеките, зад работното биро за иновации или, пак, во локалната болница стојат храбри и посветени луѓе, кои вложиле дел од себе за да му помогнат на светот. Возвратете им со насмевка! Честит Светски ден на фармацевтите! #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСe #WPD2022

         ...

         Посетете нè
         Денеска и официјално се збогуваме со летото. Пред нас се променливи есенски денови, кои лесно можат да го стават нашиот имунитет на тест. Затоа, секогаш имајте ги при рака ќесичките MULTI ESSENCE имуно, за да го обезбедите потребното количество витамини и минерали и за да ги задоволите зголемените дневни потреби на организмот. Витамин Ц, витамин Б12, витамин Д, цинк и селен за здрави и среќни денови. Прочитајте повеќе за целиот асортиман на MULTI ESSENCE на: https://bit.ly/3B2ysTj #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе #MultiEssence

         ...

         Посетете нè

         Страница специјално развиена за здравствени професионалци

         Посетете не и пронајдете интересни и корисни содржини, збогатете ги своите знаења, и дознајте како понудените информации и алатки можат да ви помогнат во вашата секојдневна грижа за пациентите.