Alkaloid CEO Panelist at "Transformation 28"

  Zhivko Mukaetov, CEO and President of the Management Board of Alkaloid, spoke at the panel discussion titled: "Building a safe and strong society and the need for efficient resource mobilization in response to modern humanitarian challenges" within the “Transformation 28” event organized by the Macedonian Red Cross.

   ONE YEAR OF STRATEGIC PARTNERSHIP BETWEEN ALKALOID AND SOS CHILDREN'S VILLAGE

   "Children are our future!" Every child deserves a warm home, care and love! Every child is our care!” – These powerful messages were conveyed to the community, establishing the foundation for a synergy that is fully acknowledged and honored by both organizations.

    Alkaloid AD Skopje and the Red Cross of the City of Skopje Collaborate on Several Humanitarian Activities

    The company's commitment and the eagerness of all employees to assist those in need affirm Alkaloid's role as a socially responsible organization.

     American Chamber of Commerce elects Zhivko Mukaetov as New Board of Directors Member

     At this year’s General Assembly of the American Chamber of Commerce (AmCham), Zhivko Mukaetov, CEO and President of the Management Board of Alkaloid AD Skopje, was elected as a new member of its Board of Directors.

      INTERVIEW Zhivko Mukaetov President of the Management Board and CEO of "Alkaloid" AD Skopje for Top 100 exporters

      We will end this year with €180 million in exports.

      We expect a strong growth in exports to European markets.

       Alkaloid - Two Decades of Participating in the Most Distinguished Global Pharmaceutical Event - CPhI

       “Alkaloid's team, consisting of approximately 30 professionals this year, representing various organizational sectors of the company, conducted more than 400 business meetings with partners, suppliers and prospective collaborators over the course of the three working days. "

        Delegation from the Romanian Embassy Visits ALKALOID

        A delegation from the Romanian Embassy in Skopje, headed by H.E. Ambassador Adela Monica Axinte, paid a working visit to ALKALOID AD Skopje.

         Alkaloid CEO Panelist at "Transformation 28"

         Zhivko Mukaetov, CEO and President of the Management Board of Alkaloid, spoke at the panel discussion titled: "Building a safe and strong society and the need for efficient resource mobilization in response to modern humanitarian challenges" within the “Transformation 28” event organized by the Macedonian Red Cross.

          ONE YEAR OF STRATEGIC PARTNERSHIP BETWEEN ALKALOID AND SOS CHILDREN'S VILLAGE

          "Children are our future!" Every child deserves a warm home, care and love! Every child is our care!” – These powerful messages were conveyed to the community, establishing the foundation for a synergy that is fully acknowledged and honored by both organizations.

          DATA ON SHARES


          ALK
          arrow

          Data on shares

          Price *

          18350

          Change *

          0.09%

          Source mse.mk *10 minutes delay on result

          NEWS


          ALKALOID – operating results for the January – September 2023 period

          Read More

          Alkaloid was acknowledged as the company that has implemented the best Occupational Health and Safety System for 2023

          Read More

          The Consulate of the Kingdom of Norway formally started operation in the premises of Alkaloid AD Skopje, at the Avtokomanda site

          Read More

          Alkaloid Marks World Blood Donor Day, 14 June, with Another Blood Donating Activity

          Read More

          Products

          PHARMACEUTICAL

          People build high - so that they can see farther People build together - so that they can be closer People build solid - so that they can feel safer We build so that people can have Better health because... THE HEALTH IS ABOVE ALL!

          Follow us

          „Секој работен ден во секторот Продажни операции – фармација, кој е дел од кластерот Источна Европа, претставува посебна динамична приказна, но и ново искуство врзано за она што го имам како главен предизвик – менаџирање на извозните продажни операции преку комуникација, синхронизација и преку координација со многу оддели од компанијата. Тоа е континуиран процес на активности со голема заедничка цел – навремено пласирање на алкалоидовите фармацевтски производи за продажба на извозните пазари. Како регионален оперативен лидер за пазарите Хрватска, Бугарија и Словенија ми претставува особено задоволство да го работам она што го сакам, излегувајќи од комфор-зоната и соочувајќи се со огромни одговорности, но и со предизвици кои ги носи турбулентното секојдневие, а, сепак, со една голема сатисфакција добиена од крајниот исход – да ги направиме нашите производи достапни за пациентите и надвор од границите на нашата држава. Огромен поттик и мотивација ми претставува работењето со целокупниот мој тим од извонредни колеги, со кои работата се темели на постојана заемна поддршка, изнаоѓање решенија за сите предизвици со кои се соочуваме и на континуирано докажување дека со заеднички сили и неможното станува можно. “The strength of the team is each individual member – the strength of each member is the team”, Миа Лазаревска, регионален оперативен лидер за Бугарија, Хрватска и за Словенија #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе #Алкариера

          ...

          Visit us
          Преку Програмата за млади таленти имавме привилегија да бидеме домаќини на околу 30 студенти од Фармацевтскиот факултет, од Институтот за хемија, како и од Технолошко-металуршкиот факултет при УКИМ Скопје. Нашите специјалисти од Одделот за патенти и ексклузивност на податоци во Тренинг-центарот го споделија своето знаење од областа на видови патенти во фармацијата, основи за пребарување патентни документи со различни алатки за патентни пребарувања, изработка на стратегија за патентни пребарувања, читање и анализа на патенти. Ова предавање беше значајно за студентите да добијат суштинско знаење во областа на патентите во фармација. Нашата срдечна благодарност ја упатуваме до вклучените образовни институции кои ни се долгогодишни партнери во оваа програма за нивната вредна соработка во овој едукативен проект. Продолжуваме да вложуваме и да ги вреднуваме новите надежи, кои, без сомнеж, ги очекува плоден професионален пат. #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе #МладиТаленти

          ...

          Visit us
          Изразуваме длабоко сочувство за прерано згаснатиот живот на Вања. Во овие тешки моменти нашите мисли се со нејзините најблиски.

          ...

          Visit us
          Во годината кога брендот „Бекутан“ го слави својот 45-годишен јубилеј започна стратешката соработка со СОС Детско село – организација која во моментов води грижа за близу 500 деца и младинци во земјава кои се без родителска грижа или се во ризик да ги изгубат своите родители. Во декември 2022 година една од куќите на СОС Детско село, на локалитетот во населба Ченто, беше именувана во „Бекутан куќа“, за која компанијата стана клучен помагател и главен поддржувач, притоа градејќи искрени релации меѓу згрижувачкото семејство и вработените во „Алкалоид“ АД Скопје. Во рамките на јубилејниот проект, компанијата издвои преку 2 милиони денари наменети за секојдневно непречено функционирање на Куќата и на активностите поврзани со работењето на организацијата и на негувателите. Прочитајте повеќе на: https://bit.ly/46JQ6Yy #АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе

          ...

          Visit us

          Page specially developed for Health Care Professionals

          A specialized website that is targeted at health care professionals. Visit us and find interesting and useful content, enrich your knowledge, and find out how the information and tools offered can help you in your day-to-day care patients.