10 мар. 2022 г.

Еден работен ден во Алкалоид

Интервју со Соња Бурчевска


„Мојот работен ден во Обезбедување квалитет – Екологија е исполнет со работни задачи и активности кои имаат една основна цел – заштита и континуирано подобрување на перформансите на животната средина. Исполнувањето на барањата на системот за управување со животната средина, на законската легислатива и на стратегијата на „Алкалоид“ АД Скопје е секојдневна заложба на тимот на Обезбедување квалитет – Екологија и на секој вработен во „Алкалоид“ АД Скопје. 


Воспоставените практики за управување со аспектите на животната средина, тимската работа и несебичното вложување на секој вработен се основни карактеристики за градење ефикасен систем за управување со животната средина и здрава животна средина за сите нас.


Доколку сакате енергична, тимска, лична и професионално успешна кариера, ве очекуваме во нашиот тим заеднички да се надградуваме и да придонесеме за исполнување на најголемиот приоритет во деловната стратегија на „Алкалоид“ АД Скопје, а тоа е заштитата на здравјето и на животната средина.“ - Соња Бурчевска, Oбезбедување квалитет.