Becutan детска витаминска маст

Наменета е за секојдневна нега на бебешката кожа, особено во пределот што е покриен со пелена и во пределот каде што се формираат превои.

Клинички е докажано дека може да се користи уште од првиот ден по раѓањето и дека превентивно дејствува против појава на иритации во пределите на бебешката кожа што се најподложни на оштетување, како последица од допирот со влага и со нечистотии од пелената.

Детската витаминска маст Becutan во својот состав содржи:

  • витамин А и витамин Е, кои ја одржуваат нормалната влажност на бебешката кожа, ја прават мека и еластична, а истовремено ја одржуваат и нејзината отпорност кон надворешните влијанија;

  • масло од невенов цвет, кое ја смирува и ја обновува кожата.

Маста се нанесува на сува и чиста кожа при секое менување на пелените. Нежно се трие сé додека целосно не се впие во кожата.

50ML /100ML/ 200ML

Becutan детска витаминска маст

Слични производи